Tko smo ?

Terapijska zajednica osnovana 2003. godine u okviru Udruge za prevenciju ovisnosti „Moji dani“ , koja se bavi prevencijom ovisnosti od opojnih droga i drugih opojnih sredstava,te alkohola i kocke, koja pruža neophodnu podršku i pomoć onima koji su odlučili da tom najvećem poroku zauvijek kažu – zbogom! Zadatak nam je da smanjimo daljnje širenje ovisnosti i na taj način, kao društveno korisna zajednica, pomognemo oporavku posrnulima, ali i njihovim najbližima. Terapijsku zajednicu smjestili smo u  šumovitom predjelu Hrvatskog zagorja - Đurmancu, na putu prema Maclju.
 
Nismo slučajno odabrali baš to mjesto za ovu aktivnost, smatrajući da je to idealan krajolik u kojem se najbrže može doći do rezultata potpune rehabilitacije i resocijalizacije onih koji bez narkotika više nisu mogli.
 
Terapijska zajednica započela je s radom u ožujku 2003. godine. Osnivač je Udruga za prevenciju ovisnosti o opojnim drogama, pomoć ovisniku i povremenom uzimatelju opojne droge i obitelji „Moji dani“ iz Krapine. Terapijska zajednica je od svog osnutka ostvario značajne rezultate na polju psihosocijalne rehabilitacije ovisnika. Primarni zadatak u narednom periodu je uspostava standarda po kriterijima EU i njihova primjena.
Područja djelovanja udruge -
  • prevencija ovisnosti kod djece i mladih putem edukacije roditelja, djece i mladih
  • senzibilizacija građana o problemu ovisnosti o drogama
  • pomoć ovisniku, povremenom uzimatelju opojne droge i obitelji kroz savjetovalište
  • rehabilitacija i resocijalizacija ovisnika o drogama
Cilj terapijske zajednice je psihosocijalna rehabilitacija i reintegracija ovisnika u normalan život. Pomažemo ovisniku da dođe do spoznaje što ga je dovelo do uzimanja droge i što je droga pokrivala u njegovom životu te ga naučiti kako živjeti sam sa sobom i svojom okolinom bez droge. Terapijska zajednica je smještena kao samostalni objekt u divnom šumovitom predjelu Hrvatskog zagorja na putu prema Maclju, u objektu visoke ugostiteljske kategorije. Smještajni kapacitet je 20 dvadeset korisnika. Terapijska zajednica je u sustavu Ministarstva socijalne politike i mladih.
 
Terapijska zajednica suradnju je uspješno ostvarila s bolnicama, Centrima za socijalnu skrb, Centrima i Udrugama za prevenciju ovisnosti, i drugim terapijskim zajednicama. Kroz projekt dobrosusjedske pomoći za stare i nemoćne uspostavili smo i kvalitetnu suradnju s lokalnim stanovništvom kojima se pomaže u kućanskim poslovima, poljoprivrednim radovima i slično.
 
Terapijska zajednica za ovisnike o drogama i drugim opojnim sredstvima Lukovčak 1a, HR-49225 Đurmanec TEL/FAX +385(0)49346100 GSM +385(0)989068022 E-MAIL udruga.mojidani@gmail.hr WEB www.mojidani.hr
Datum osnutka udruge  22.02.2002.
Općeniti podaci o udruzi:
‘Moji dani’  Udruga za prevenciju ovisnosti o opojnim drogama, pomoć ovisniku i povremenom uzimatelju opojne droge i obitelji
Check out our partners article about safest crypto wallet for ethereum.